Vad händer om du inte kan eller vill välja hemtjänstgivare?

 

Vi har i vår kommun infört LOV inom hemtjänst, vilket vi är många som anser vara en ren försämring. Med LOV:en kommer också frågan om hur det blir för de vårdtagare som inte väljer vårdgivare. Med de regler som gäller nu så är det så att de som inte aktivt väljer någon vårdgivare kommer att placeras in till den som får vårdtagaren just den månaden. Enligt principen att får du hemtjänsten beviljad i januari är det kommunen som får det, i februari är det Kalles hemtjänst och i mars Stinas hemtjänst osv. Vi i V och MP anser att har man inte valt vårdgivare så är det kommunen som skall ta det då alla som nu kan bli aktuella för hemtjänst har växt upp under en tid då det har varit naturligt att kommunen tar det ansvaret.

 

Christer Pålsson       (V)

Maria Bergérus        (V)

Angelina Saaranen   (MP)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Arkiv