Bevare mig väl för vårdnadsbidraget

För mig verkar det som ett sätt att dra undan arbetstillfällen för kvinnor och försämra deras löneutveckling…..

  

BEVARE MIG VÄL FÖR VÅRDNADSBIDRAGET

Obegripligt att kalla vårdnadsbidraget för rättvist. Det innebär att en förflyttning av skattemedel till att uppmuntra kvinnor att hålla sig borta från arbetsmarknaden och bli beroende av männens inkomst. Inga pensionspoäng på de 3000 kronor som föreslås får kvinnan .Är det en valfrihet att bli hemmafru.

Rent statistiskt är det kvinnor som kommer att använda sig av detta bidrag. Hur rättvist är det?

 Villkoren för fullt vårdnadsbidrag är att barnen inte utnyttjar den offentligt finansierade barnomsorgen, kd säger att det inte kommer att kosta kommunerna något medan fp säger att det kan kosta 5-6 miljarder för kommunerna.

 För mig verkar det som ett sätt att dra undran arbetstillfällen för kvinnor och försämra deras löneutveckling. Om du efter den tid du varit hemma med ditt barn skall in på arbetsmarknaden igen har du ett mycket sämre löneläge och vem har det bättre löneläget jo den som varit kvar på arbetsmarknaden dvs. mannen.

 Dessutom kan man inte kombinera vårdnadsbidraget med föräldrapenning eller a-kassa, vem är det då som kan leva på 3000 i månaden? Det finns bara ett svar de som är ekonomiskt välbeställda redan innan.

 I Finland har detta bidrag lett till en sämre löneutveckling för kvinnor som efter ca. tre år skall tillbaka till arbetslivet. Det går inte att rakt av jämföra finska o svenska förhållanden men det är lönt att snegla på deras förhållanden. De har ett högre bidrag men slutsatsen är den samma kvinnor får det sämre. De blir beroende av sin partner.

SE UPP KVINNOR FÖR DENNA FÄLLA!

 Det finns gott om undersökningar som säger att Sverige är det bästa landet att vara småbarnsförälder i låt det förbli så.

 Det går heller inte att jämföra den pedagogiska delen som vår svenska förskola bidrar med, med vård av egna barn.

 Ingmarie Torstensson

Gruppledare för Vänsterpartiet i Ale

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Arkiv