artikel

Gratis idrottsskola för bättre hälsa och fler svenska idrottsframgångar

Vänsterpartiet vill införa avgiftsfri idrottsskola för alla 6-12-åringar. Med ett par träningstillfällen i veckan får barnen möjlighet att prova på olika sporter och delta i ett brett föreningsliv, utan att det belastar föräldrarnas plånbok. Det förslaget presenterade Jonas Sjöstedt under Vänsterpartiets dag i Almedalen.

– Idrottandet skulle kunna vara lika självklart för alla barn. Börjar man idrotta så rör man sig också mer på egen hand sedan, på sin fritid. Idrottsrörelsen är en av våra finaste folkrörelser, den skulle kunna vara en murbräcka mot klassamhället, säger Jonas Sjöstedt.

För att läsa mer om förslaget följ länken: https://www.vansterpartiet.se/gratis-idrottsskola-for-battre-halsa-och-fler-svenska-idrottsframgangar/.

Kopiera länk