Budgetkrav: 10 000 sommarjobb

Vänsterpartiet föreslår i vårändringsbudgeten att det avsätts 105 miljoner som kommunerna ska kunna ansöka för att ge unga sommarjobb. Pengarna beräknas räcka till cirka 10 000 sommarjobb.
– Att få sommarjobb är viktigt för att ge unga människor sin första arbetslivserfarenhet och en möjlighet att med en första lön kunna göra saker man själv har önskat sig. Det här är ett budgetförslag helt i linje med vad Vänsterpartiet tycker är viktigt; en ekonomi som är bra för alla, inte bara för några, säger Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson i Vänsterpartiet.

Lönerna för de nya sommarjobben följer Kommunals rekommendationer; den som är under 18 år ska lägst tjäna 69 kronor i timmen och den som är över 18 år ska lägst tjäna 84 kronor i timmen.
–   Många kommuner har redan ambitiösa program för sommarjobb och för många unga är det enda chansen att få jobba på sommarlovet. Samtidigt vet vi att många kommuner har ansträngd ekonomi, så vi är övertygade om att det här förslaget är mycket välkommet, säger Ulla Andersson.

Detta ligger helt i linje med Ale kommuns satsning att ge alla ungdomar mellan 15 och 16 år sommarjobb. Nu kan Ale få hjälp i denna viktiga satsning och fler kommuners ungdomar kan få en liknande möjlighet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Arkiv